søndag 31. januar 2010

Fullmåne...

Fullmånen blir jeg aldri lei. I helga har det vært snakket mye om månen og at den i går var på sitt aller nærmeste til Jorden, hele 50 000 kilometer. Da er det bare en ting å gjøre, finn frem fotoutstyret. Aller finest er månen den første halvtimen rett etter at den kommer opp, og de siste minuttene før den går ned. Den som har prøvd å ta bilder av månen når den nærmer seg horisonten for å bli borte, er sikkert enig i at det går fryktelig fort, og du har begrenset med tid. Det er derfor smart å være ute i god tid, slik at allt utstyr er klappet og klart. Når månen er på tur opp bruker jeg en GPS for å se hvor den nøyaktig kommer til å bryte horisonten. På de fleste GPSèr i dag har man en side som heter "sol og måne" denne kan brukes. Har du funnet en godplass kan det være greit å plassere seg slik at "månen kommer til deg og ikke omvendt"

Bildet over er tatt i dag tidlig i det månen kryper ned bak Ongsjøfjellet i Vestre Gausdal. Blåfargen i bildet gjør seg godt med tanke på at det i fotoøyeblikket var - 23 grader. Da er det kaldt både for kamera og fotograf.

mandag 11. januar 2010

HDR

Har prøvd litt med HDR. Her noen eksempler. Tar gjerne tilbakemelding på bildene.

Bildet er tatt ved Randsfjorden
Enslig tre med frostrøyk i bakgrunn.


Brygga peker på den oppankrede gamle ferga
ute i frostrøyken


Huset på odden


lørdag 2. januar 2010

Månekaldt

- 21 grader ute nå i kveld, med en full måne er det trolsk og nydelig i skogen. Her noen bilder fra i kveld tatt fra Bislingen i Nordmarka.














Lysene fra Oslo reflekteres mot disen som ligger over byen.