onsdag 24. mars 2010

"Det nærmer seg II"

Etter oppfordring til å prøve litt utfyllingsblits, har jeg et par nye bilder. Har ikke esktern blitz så det ble nedkjøring og matpapir for å få det så soft som mulig. Lukkertiden blir maks 1/320 på denne måten så disse små raske krabatene er vanskelig og få helt skarpe, i disse to eksemplene ble det allikevel ikke så verst.... ? Lærerikt er det iallefall :-)





Magic Moment

Å være til stede ute i naturen når månen bryter horisonten er magisk, det er bare å nyte. Å ta vare på øyeblikket er vanskelig. Dette bildet er så nær jeg kommer akkurat nå. Jeg liker stemningen - men så opplevde jeg også dette minuttet selv. Kanskje er det noen der ute som opplever noe av det samme når de ser bildet, i såfall har jeg klart å gjenskape noe. Bildet krever at man ser nærmere etter - mystikken ligger der.


lørdag 20. mars 2010

"Det nærmer seg"

Jeg har den siste tiden forsøkt å bli bedre på kjappe småfulger, det er neimen ikke lett :-) Jeg har valgt å gi innegget navnet "det nærmer seg". Med det mener jeg at jeg nærmer meg en måte og få til dette på slik at "metoden" kan utvikles videre. I det rette miljøet kan disse fuglene bli riktig så flotte blinkskudd, det er planen :-) Jeg har bevisst tenkt motlys for å få vingene frem. Viser her et par jeg syntes nærmer seg.


Kjøttmeis 1

Kjøttmeis 2

Søppel 2

Ønsker å vise hvilke løsninger noen velger når de står ovenfor valget om å ta med seg søpla hjem, eller legge den igjen til nestemann som kommer. Her fra en bålplass ved et nydelig skogstjern her i Lunner. Nedtur!



Festen er slutt...


onsdag 17. mars 2010

Trollfugl

I skumringen dukker den opp et lite øyeblikk før den forsvinner inn i natten. Et trolsk lite øyeblikk brenner seg inn. En liten fulg kan gi store opplevelser for den som ser.



torsdag 11. mars 2010

Søppel

Hva får folk til å bare legge igjen søppel når innholdet er oppbrukt? For bare noen dager siden så vi her på bloggen det tragiske som skjedde med en Kattugle innsurret i fiskesene. I dag tok jeg en liten tur ut for og pilke. Midt på isen sto restene etter helgens friluftsutflukt med familien. En engangs grill ( gud forby oppfinnelsen ) og ei halv pølsepakke. Store og små fotspor vitner om at de små har vært med på tur - gratulerer med barneoppdragelsen!

Den som har vært på Kalvjsøvannet på Lunner kan jo ta seg en tur og rydde opp - forresten det har jeg gjort!


Bildet er tatt med Nokia Mobiltelefon

mandag 8. mars 2010

Så glad jeg er her - og ikke der

Når en sitter i skogen nå i vårtiden og nyter dagen ved ei tørrfuru i en myrkant farer tankene avsted. Skogen lettes endelig for tunge byrder, og snøen i furukronene må gi tapt for plussgrader og solskinn. Det rasler og knekker overalt. Den første varme vinden stryker over kinnene og fuglene kvitrer og ler. Å sitte slik noen timer på et reinsdyrskinn og bare lytte er uvurderlig. Mot den blå himmelen to hvite striper og et rutefly, der sitter folk i hui og hast med stresskofferter og tidspress. Jeg er også en del av dèt- men ikke i dag! To striper, ett rutefly, med et er det vekk. Så glad jeg er her - og ikke der.







søndag 7. mars 2010

I fart

Fra gamle RV4 mot Nordre Oppdalen farer terrenget forbi, men her er mye å se. Elva Vigga snirkler seg gjennom dalen og har sitt utspring ved Grua. På veien opp til Grua passeres noen småbruk og Hadelandsåsene står skarpt i bakgrunnen. Forsøkte meg på en fotografisk vri for å få frem motivene litt anderledes.



lørdag 6. mars 2010

Motlys

I dag har jeg jobbet litt med motlys og ender i starten på Myllselva. Jeg hadde en idè om å få frem noe av kaoset som blir i en andeflokk som er samlet på et trangt sted, ved å utnytte et sterkt motlys. Syntes det ble noenlunde vellykket. Hva syntes betrakteren ? :-)