mandag 31. mai 2010

Nytt liv

Det spirer og gror. Forøker meg med et par bilder der kontrasten er påtagende. Forøker et par utkast med litt forskjellig WB.




fredag 28. mai 2010

Fullmåne

Månen slutter nok aldri å fasinere meg, øyeblikket når den stiger igjennom horisonten er det beste, syntes jeg.






torsdag 20. mai 2010

Orrhaneleik med någå attåt...

Noen ganger er e ålreit, noen ganger er e årlreit, synger Børresen. Melodien har jeg hatt i hodet siden for et par dager siden. Årsak, årets siste orreleik skulle bli alt annet enn orreleik...Rev på fugle og musejakt, hønsehauk på fugle og revejakt, kan man bedre ha det? Neppe!

Dårlig lys med lange lukkertider gjorde det ikke enkelt, det var bare å starte på ISO 3200 for å sikre bilder, og deretter slippe opp sakte, men sikkert med lyset. Riktig fort gikk det aldri med speilet, men dog...











Her følger et knippe av hva leiken endte opp i :-)

mandag 17. mai 2010

Siste kveld i skogen

Solen er i ferd med å forsvinne ned under horisonten. Langt innpå skogen har hogstmaskinene ryddet unna trær som ikke lenger får leve. Nå ligger de stablet i hauger, de skal hentes neste dag. Jeg syntes det er vemodig, slik er jeg.


fredag 14. mai 2010

Frosker

Hei! Igjen takk for tilbakemelding! Har fremkalt bildet på nytt og lettet opp skyggene i den blå varianten. Ble det bedre nå ? Ps. fjernet et lite støvkorn til venstre for frosken.


Ref kommentarene til disse bildene ble jeg anbefalt å legge ut en mindre undereksponert versjon enn den "blå varianten" , her følger den. Jeg liker nok den blå best, mitt utgangspunkt for at den ble så mørk var en helt bevisst og kraftig undereksponering for å få frem det blå uttrykket, samt fokus på øyet. I tillegg til at jeg satte vitbalansen til rundt 4500K for å frem de blå tonene i vannet. Jeg har her lagt til en versjon komponert med vitbalanse 8000K. Så får betrakteren selv vurdere hva som er best. Jeg liker som sagt best den "blå" varianten.



Dette er tatt i nærheten av orreleiken forrige helg. Bildet er tatt med Nikkor 500mm f4 med kneet som støtte :-) Har ikke tatt for mange av disse før, men syntes dette ble ok nok til å vise frem?







mandag 10. mai 2010

På den ytterste ø

Ooops det var langt ned for en liten krabat. Vått er det og. Edderkoppen ser ut til å ha tatt farge av pinnen den sitter på. Hvor lenge har den sittet der, mon tro. Mellom to leiknetter er det fint å ha et lite tjern man kan bruke masse fototid på.


søndag 9. mai 2010

Ødelagt kveldspill og solspill...

Denne helga har jeg ligget på Orrhaneleiken 2 netter. Første kvelden, sammen med en kamerat og andre kvelden skulle tilbringes med min datter og en venninne av henne - begge 15 år gamle. Venninnen er svært naturinteressert, hun sover bla. ute hele året. Ja, det er ikke tull - hun har fast seng på verandaen hjemme, nær skogen, der hun bor. På leik hadde hun imidlertid ikke vært, og jeg gledet meg til å vise henne Orrhaneleik. Min datter har vært med meg siden hun var liten, og kjenner vegen inn til leiken godt. De skulle derfor komme etter på dag 2. Jeg hadde som sedvanlig lovt bort kveldsspill som jeg syntes er like herlig som morgenspillet. Jentene kom i god tid og var inne ved myra kl. 1630. Inn i den lystette kamuflasjen - doghouse med kamonetting i tillegg - så var det klart for kveldspill. To orrhaner suser over myra i siluett, og klokka har blitt 21... Da knaker det i skogen på andre siden av myra. To naturfotografer skal på leik - kveldspillet er ødelagt. De begynner med reisverk så høyt at det er mulig å stå innendørs, en tynn presenning slenges over, og kamuflasjenetting henges opp i front. De sitter med ansiktet mot vest. SÅ er det tid for Øl og røyk, det hører jo med, man har da tross alt gått langt til skogs. Kveldspillet er ødelagt, dessverre. Morraspillet begynner og alt går bra - helt til sola endelig bryter horisonten, nå skal det bli litt fart på lukkertider og gode bilder, da er det slutt. I palasset på andre siden står solen på bakfra, det skaper en ypperlig silhuett og enhver bevegelse der inne avsløres umiddelbart - det ser nesten ut som at naturfotografene danser jenka. Flott! Store telelinser, grove stativ med wimberlyhoder skulle tilsi en annen oppførsel. De skjønner sikkert fortsatt ikke hvorfor fuglene fløy så fort sola sto opp, men det gjør jeg. Vel for de naturintersserte jentene ble det en glitrende oppvisning i hvordan man ikke gjør det. - Sett i lys av Jan-Eilert Pedersens innlegg/spørmål om tiurleik til salgs, syntes jeg dette var en ypperlig illustrasjon på hva man muligens må forvente seg på solgte leiker, dessverre. Se hans debattinvitasjon her:http://villmarkshistorier.blogspot.com/2010/05/tiurleik-til-salgs.html

Slik ser en kamuflasje ut med sola i ryggen.
Du kan ikke klø deg på nesa en gang uten å bli avslørt.
Ned i venstre hjørne, pilsboksene fra i går...
Naturfotografene i full gang med bygging av kamuflasje
midt i kveldspilltida kl 2230.
Ille for for fuglene - synd for unga.

-----------------------------------------------------

tirsdag 4. mai 2010

Skogens gamle kjemper

En gammel kjempe står forvridd, men stolt innpå skogen. Svartspetten har for mange år siden gitt den et ekstra uttrykk, et enøyd troll, eller en skapning tatt ut fra Hollywoods grøssere. Vakker er den!

mandag 3. mai 2010

Skumringsspill

Klokka er 2030, det skumrer. Tunge vinger slår inn i på leiken, kveldens spill er i gang. Leiken er kulete og tiuren vanskelig å se, men jeg håper den viser seg før det blir for mørkt. Den store fuglen driver litt baki der, raper, knepper og lager lyder som kan skremme fanden på flatmark. Så! Ett hvitt nebb mellom to furulegger, ser ikke mer. Plutselig står den der, sjefen. Helt stille, kikker over kanten. Jeg er overbevist om at den sjekker godtua - det er skumt. rekker to bilder før sjefen "renner" utover, og blir borte bak haugen mens den fortsatt knepper og raper. Kryper ned i posen og sovner til verdens flotteste vuggesang. Champagnekorker som spretter.