onsdag 14. april 2010

Flaggspett og min dag i dag.

Tok dette bildet i dag med min Tokina AT-X 300/2.8 med manuell fokus på frihånd... Det skal ikke være lett, og det er det ikke heller. Jo mer jeg jobber med disse manuelle linsene jo bedre liker jeg dem. Nå skulle jeg selvfølgelig likt å hatt tilsvarende med VR og masse stæsj,men det har jeg altså ikke. Uansett er det ustyrtelig morsomt når bildet allikevel blir brukbart - kanskje morsommere? Ikke vet jeg. I dette bildet velger jeg samtidig å glemme alle regler om at fuglen skal ligge plassert i 1/3 på tur inn i bildet osv... jeg syntes dette fungerer godt på dette bildet, noen som er enig ? Det var nok uansett min dag i dag, ble oppringt av et stort arkitektfirma som ønsket å kjøpe noen av bildene mine som jeg har lagt ut på nett - dèt var utrolig kult, og helt uten at jeg egenteilg har tenkt så mye på akkurat det. Men selvsagt får de kjøpe :-) Moro er det ! Det er mulig å se litt mer på http://www.villmarksbilder.net/

Etter forslag til beskjæring legger jeg her ut en versjon 2. Den ble ikke dum og jeg får nok litt følelsen av at fuglen er høyere oppe her enn i V1..

V2v1


5 kommentarer:

 1. Hei!
  Synes du treffer bra her. Fin eksponering av fuglen opp mot den lyse himmelen. Liker godt at det er såpass få elementer i bildet. Bare kult at fuglen er på vei ut av bildet. Synes ofte det kan fungere bedre enn det tradisjonelle. Mulig utsnittet ditt kan forsterkes ytterligere ved å ta litt på venstre side og litt over? Gå nesten inn til kvisten som stikker ut der nede, og ta en tilsvarende stripe oppe. Kanskje også driste seg til å ta et par hår på høyre side...
  Kan være verdt et forsøk.

  SvarSlett
 2. Hei, takk skal du ha. Pluss kompenserte for å få mer lys på fuglen. Bildet er ikke beskjært slik det fremstår nå. Jeg skal prøve meg med en beskjæring som du foreslår. Ser at det kan bli bra, men vil gjerne beholde tanken i bildet om distansen og størrelsesforholdet. Ny versjon kommer :-)

  SvarSlett
 3. Se der ja! Synes det fungerer bra jeg, og bedre en første versjon. Du får også trærne ut av midtstillingen og fyller ut bildeflaten på en bedre måte.

  SvarSlett
 4. Enig, det ble mer balanse i bildet. Uvurderlig med tilbakemeldinger :-) Takk skal du ha!

  SvarSlett
 5. Fikk bronse med dette bildet i Fotokonkurransen hos Villmarksliv. Fornøyd med det :-)

  SvarSlett