lørdag 17. april 2010

Orreleik

Siden jeg var 8 år gammel har leik og spill vært en del av livet hver vår. Det blir liksom ikke vår uten. Har utallige og tradisjonelle leikbilder i arkivet så i år tenkte jeg å gjøre noe nytt. I første omgang har jeg en del ideer om dobbeltkesponeringer, panorering og ISO... så får vi se hvor det bærer :-)
Leiken som normalt er bankers var i år en skuffelse, 4 Orrhaner var alt. Normalt huser denne leiken mellom 8 og 15 fugl. Det har muligens noe å gjøre med at det foregår hogst i området, dessverre... Noen bilder ble det, selv om fuglene var urolige og ikke helt som vanlig.

Et eksempel...2 kommentarer:

 1. Først må jeg si at jeg ikke kan noe særlig om dobbelteksponeringer, har aldri prøvd det selv, da det ikke er noen funksjon for det i kameraet mitt og jeg ikke bruker Photoshop.
  Men har jo sett noen eksempler på det av og til.

  Sliter litt med bildet du viser her. Tror det kan ha noe med at begge motivene er såpass sterke og tydelige og derfor slåss litt om oppmerksomheten i bildet. Kanskje det hadde blitt noe annet hvis den ene (eller begge) av fuglene hadde "sittet" på kvisten til det andre bildet? Noe som selvfølgelig er nesten umulig i kameraet vil jeg tro.

  Kanskje tingen er å bruke et jevnere bilde som bakgrunn og la hovedmotivet være hovedmotiv? Litt sånn som småfulgene i gjennom greinene du la ut?

  Men som alltid, kult å se nye ting og bra noen eksprimenterer litt!

  SvarSlett
 2. Hei, har ikke mye erfaring med dobbelteksponering selv heller :-) Dette bildet består av 3 eksponeringer. Jeg ser det du sier, og tror selv at bildet ville blitt mer balansert om jeg kun hadde brukt 2 eksponeringer. Da ville jeg beholdt den venstre orrhanen og furua. Det er mulig å planlegge hvordan komponerinen av bildet skal bli, men da er det viktig at man forsøker å huske hvor forrige eksponering ble lagt. Eks. sentrert furu, men forskjøvet orrhane. Personlig syntes jeg at slike bilder gir en ekstra dimensjon, og på en måte blir jeg tatt med inn i villmarka, det blir spennende å søke i bildet etter hva som egentlig er der. Jeg er ganske lei "ordinære" leikbilder så det blir nok fler av disse :-) Bakgrunnen på dette bildet er egentlig furua og furuskogen (mørk) i bakgrunnen - så har jeg "lagt" de to orrhanene oppå. Takk for konstruktiv tilbakemelding - som alltid :-)

  SvarSlett