fredag 14. mai 2010

Frosker

Hei! Igjen takk for tilbakemelding! Har fremkalt bildet på nytt og lettet opp skyggene i den blå varianten. Ble det bedre nå ? Ps. fjernet et lite støvkorn til venstre for frosken.


Ref kommentarene til disse bildene ble jeg anbefalt å legge ut en mindre undereksponert versjon enn den "blå varianten" , her følger den. Jeg liker nok den blå best, mitt utgangspunkt for at den ble så mørk var en helt bevisst og kraftig undereksponering for å få frem det blå uttrykket, samt fokus på øyet. I tillegg til at jeg satte vitbalansen til rundt 4500K for å frem de blå tonene i vannet. Jeg har her lagt til en versjon komponert med vitbalanse 8000K. Så får betrakteren selv vurdere hva som er best. Jeg liker som sagt best den "blå" varianten.Dette er tatt i nærheten av orreleiken forrige helg. Bildet er tatt med Nikkor 500mm f4 med kneet som støtte :-) Har ikke tatt for mange av disse før, men syntes dette ble ok nok til å vise frem?11 kommentarer:

 1. Joda, ganske stemningsfullt. Jeg vet ikke om den midtstillingen er det beste, men det er vanskelig å komponere med det kaoset som er i slike dammer. Uansett, det er positivt at du har klart å få frosken nesten frilagt i forhold til strå/speilinger.

  Bildet bærer preg av å være drøyt undereksponert, bl a gror skyggen igjen. Er det tatt opp i råformat? I såfall vil jeg anbefale deg å fremkalle det på nytt.

  SvarSlett
 2. Hei Øyvind, takk skal du ha. Jo dette er tatt i råformat. Prøver å lysne skyggene litt, så kommer jeg med en litt lysere verjson. Kanskje jeg beskjærer litt på høyre side også. Veldig glad for at du kommenterer, prøver å perfeksjonere mest mulig.

  SvarSlett
 3. Tror nok også at bildet tjener på en litt lysere fremkalling. Liker godt lyset som treffer øyet. Uten dette hadde du hatt en svart siluett uten noe særlig spenning. Ser fram i mot en ny versjon. :-)

  SvarSlett
 4. Hej!

  Tack för ditt besök. En riktigt härlig bild här!

  /Mats

  SvarSlett
 5. Riktigt bra bild på groda...fint kvälls ljus.
  // Samuel

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kommentarer alle sammen. Mats og Samuel, takk også for deres besøk. Jeg har nå også lagt ut et annet bilde basert på kommentarene fra Øyvind og Espen. Peronslig liker jeg det "blå" bildet best :-)

  SvarSlett
 7. Jeg synes også det blå er mest stemningsfullt. Det jeg mente ovenfor, var å lette det opp en del, slik at hele toneskalaen utnyttes, men uten å endre fargebalansen.

  SvarSlett
 8. Øyvind, da har jeg prøvd som du sier. Hva syntes du nå? Takk, takk...

  SvarSlett
 9. Sniker meg foran Øyvind her jeg.

  Synes den nye blå varianten ble bra. Du har fått fram litt mer detaljer og det venstre øyet (froskens høyre) er mer synlig. Synes det gjør litt for balansen i bildet. Ellers enig i at det blå gir mest stemning og den "gule" versjonen blir litt mer ordinær, og noe man har sett mange ganger før.

  SvarSlett
 10. Se der ja. Det var noe slikt jeg tenkte på. Dette er en klar forbedring etter min mening.

  SvarSlett
 11. Hei, Espen og Øyvind! Takk igjen for tilbakemeldingene. Ja, er enig - det ble bedre når skyggene ble lettet opp.

  Takk, takk
  Gj

  SvarSlett