mandag 17. mai 2010

Siste kveld i skogen

Solen er i ferd med å forsvinne ned under horisonten. Langt innpå skogen har hogstmaskinene ryddet unna trær som ikke lenger får leve. Nå ligger de stablet i hauger, de skal hentes neste dag. Jeg syntes det er vemodig, slik er jeg.


3 kommentarer:

 1. Det er godt skrevet, men ikke hyggelig lesning...
  Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Og det er trist at det er slik.
  Senest i kveld stod jeg på gjennestadvannet i stokke og så på fugler, mens jeg hørte anlegsmaskinene i bakgrunnen. Det legger en stor demper på stemningen.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Helt enig med dere begge. Problemet sånn jeg ser det er at dagens moderne maskiner feller trær i vanvittige mengder hver dag, og de må det for ikke å tape penger. Dermed kommer nok omtanken for egen lommebok lenge før omtanken for skogen. Selv om skogen er skogeierens "bankkonto" burde man strekke seg etter litt mer human hogst. Mindre hogstflater og kun kjøring om vinteren er mitt ønske. De tunge maskinene lager spor som kun en ny istid klarer å fjerne... Mange steder blir disse sporene skogens nye bekkefar, og det er vel heller ikke helt bra. I hvert fall ikke naturlig.

  Ang. bildet ditt har jeg vært inne å kikka flere ganger men ikke funnet ut hvordan jeg skulle kommentere det. Det er såpass diffust at jeg ikke helt så hva det var første gang jeg kikka. Men du har fanget stemningen her, og lyset er kjempeflott. I sammenheng med det du skriver blir det et bilde til ettertanke, og det var vel meningen?

  SvarSlett
 3. Takk skal dere ha! Ja det er nok økonomien som styrer, dessverre. Mye er sagt i faglige fora og det finnes mengder på nett om gode intensjoner i skogbruket, men jeg er redd vi ser en annen virkelighet.

  Ja, Espen. Det var meningen. Bildet krever at du ikke har det for lyst rundt deg der skjermen er. Bildet krever at man ser etter hva det er tatt bilde av. I sammen med teksten blir det en sammenheng. Tusen takk for tilbakemelding. - Jeg har sett flamingoene, men rekker ikke å kommentere nå... senere..

  SvarSlett