torsdag 20. mai 2010

Orrhaneleik med någå attåt...

Noen ganger er e ålreit, noen ganger er e årlreit, synger Børresen. Melodien har jeg hatt i hodet siden for et par dager siden. Årsak, årets siste orreleik skulle bli alt annet enn orreleik...Rev på fugle og musejakt, hønsehauk på fugle og revejakt, kan man bedre ha det? Neppe!

Dårlig lys med lange lukkertider gjorde det ikke enkelt, det var bare å starte på ISO 3200 for å sikre bilder, og deretter slippe opp sakte, men sikkert med lyset. Riktig fort gikk det aldri med speilet, men dog...Her følger et knippe av hva leiken endte opp i :-)

4 kommentarer:

 1. Her synes jeg du formidler opplevelsene bra. Bildene trenger ikke alltid være "perfekte" for å gi mening, selv om vi selvsagt helst vil ha skarpe bilder fulle av detaljer og fine farger. Dette blir litt mer i dokumentar-sjangeren, men slik blir det gjerne når uventede ting skjer. Og da ofte på litt langt hold og i dårlig lys.

  Reven er jo utrolig kul å se på når den jakter oppå snøen. Det lyser konsentrasjon og iver etter å redde middagen under snøen her. Og der ser man jo at innholdet ofte (eller alltid) overskygger det tekniske for de som ser bildene. Selv om orrhanen din er det teknisk beste bildet av disse, synes jeg reven er mye mer interssant å se på, rett og slett fordi det skjer noe i bildet.

  SvarSlett
 2. Håller med Espen här, en riktigt fin upplevelse du har varit med och du har fångat ögonblicken på ett förträffligt sätt. Grattis till dessa ögonblick!
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 3. Hei, ja perfekte bilder er ikke lett :-) Bildene er tatt mellom kl. 0245 og 0400 - det er dårlig lys da, og lukkertidene blir ikke mye å skryte av. Her var det viktigste for meg å fange øyeblikket. Som dere helt riktig gir meg kreditt for :-) Aller helst skulle jeg likt å delt opplevelsen med dere, der og da - fordi det er en stor opplevelse å få være tilskuer til ett av skogens ville dyr når det helt uanende om mitt nærvær sysler med sitt. Helt fantastisk. Så selv om disse bildene langt fra er teknisk korrekte tror jeg nesten de kommer helt øverst i min bildebunke. Espen og Lars-Eric, tusen takk for deres tilbakemeldinger.

  SvarSlett
 4. Hej.

  Helt suveräna bilder på räven. Riktigt läckert!!!

  /Mats

  SvarSlett