mandag 8. mars 2010

Så glad jeg er her - og ikke der

Når en sitter i skogen nå i vårtiden og nyter dagen ved ei tørrfuru i en myrkant farer tankene avsted. Skogen lettes endelig for tunge byrder, og snøen i furukronene må gi tapt for plussgrader og solskinn. Det rasler og knekker overalt. Den første varme vinden stryker over kinnene og fuglene kvitrer og ler. Å sitte slik noen timer på et reinsdyrskinn og bare lytte er uvurderlig. Mot den blå himmelen to hvite striper og et rutefly, der sitter folk i hui og hast med stresskofferter og tidspress. Jeg er også en del av dèt- men ikke i dag! To striper, ett rutefly, med et er det vekk. Så glad jeg er her - og ikke der.2 kommentarer:

  1. Bra skrevet! Her treffer du det jeg, og sikkert mange med meg, tenker og som gjør at man drar ut i skogen gang etter gang.
    Bildemessig synes jeg du er inne på noe spennende her. Har ikke sett slike bilder før, så vidt jeg kan huske. Perspektivet er kult og man må tenke litt før bildet sitter. Synes det midterste bildet er best, da jeg mener flyet er viktig for å se sammenhengen.
    Kult med litt "nytt"!

    SvarSlett
  2. Takk for kommentar. Bildet ble til - som jeg skriver - inne ved en furulegg. Enig i at man må tenke litt før bildet gir "mening", men det er også meningen :-) I mitt hode er det kontrasten mellom roen jeg finner i skogen, og stresset som er "der ute" som er poenget - jeg håper det kommer frem av bildene :-)

    SvarSlett