onsdag 24. mars 2010

"Det nærmer seg II"

Etter oppfordring til å prøve litt utfyllingsblits, har jeg et par nye bilder. Har ikke esktern blitz så det ble nedkjøring og matpapir for å få det så soft som mulig. Lukkertiden blir maks 1/320 på denne måten så disse små raske krabatene er vanskelig og få helt skarpe, i disse to eksemplene ble det allikevel ikke så verst.... ? Lærerikt er det iallefall :-)

5 kommentarer:

 1. Hei. Jeg synes fuglene blir alt for lyse i forhold til omgivelsene. Du burde dempe blitsen så mye at det blir balanse mellom naturlig lys og utfyllingslys.

  I virkelig gode blitsbilder av fugl, kan man knapt se at det er brukt blits.

  mvh Øyvind

  SvarSlett
 2. Hei. Enig :-) Har kjørt ned blitzen så mye det går her - har ikke ekstern blitz så det er gjort med den innebygde. Forsøkte å dempe ned blitzen enda litt til med matpapir foran men enig i at det blir litt for lyst og for direkte. Har nå fått tak i en ekstern som jeg skal prøve ut. Takk for god tilbakemelding.

  SvarSlett
 3. Enig med Øyvind at fuglene bærer litt for mye preg av blits.
  Men utover det synes jeg bildene er bra komponert og absolutt noe som skiller seg litt ut fra andre fuglebilder. Likte vel stemningen best på det øverste bildet, men synes den sittende blåmeisen på det nederste bildet tilfører litt ekstra krydder i bildet.

  Moro å se at du prøver å feiler litt. Det er lærerikt og nyttig å leke seg litt!

  SvarSlett
 4. Hei :-) Jo, er helt enig. Blitzen blir for fremtredende. Bakgrunnen kunne også etter min smak vært bedre, men det er nå slik det er der jeg "leker" meg med dette. Jeg liker personlig best bilde 2 - av den grunn at begge meisene gir ekstra dybde i bildet. Med en litt bedre dag uten gråvær, litt lav sol og en skikkelig blitz hadde det nok blitt noe annet..Den som intet våger - intet vinner :-) Flott at dere gidder å kommentere, det er fort gjort å bli blind på egne vegne - og det er iallefall ikke noe produktivt. Nå blir det snart fjellet og lite PC, men mye foto :-) God Påske :-)

  SvarSlett
 5. Du må ha riktig god tur til fjells da, og grave deg ned om du ser erfarne fjellfolk! ;-)

  Satser på at du har endel gullkorn å dele her på bloggen når du kommer tilbake.

  SvarSlett