lørdag 6. mars 2010

Motlys

I dag har jeg jobbet litt med motlys og ender i starten på Myllselva. Jeg hadde en idè om å få frem noe av kaoset som blir i en andeflokk som er samlet på et trangt sted, ved å utnytte et sterkt motlys. Syntes det ble noenlunde vellykket. Hva syntes betrakteren ? :-)

5 kommentarer:

 1. Hei Gjermund.
  Første inntrykket mitt er at kaoset best synes i det nederste bildet. Sikkert fordi det er flere ender i lufta. Synes også bildene er for mørke, hadde venta meg ganske lyse (og evt. utbrente) partier i bildet som følge av motlyset. Men det kan like gjerne være at jeg hadde forventninger til at "akkurat sånn" skal det se ut. Du formidler i hvert fall en fin stemning, trengsel og kaos. (vet ikke om du så mine stokkandbilder for et par uker siden?)

  Hva med å forsøke en ganske mye lysere versjon av ett av disse? Mulig jeg er helt på jordet, men kanskje det kan funke?

  SvarSlett
 2. Hei Espen, takk for innspill :-) Jeg hadde en tanke om å lage bildene så mørke, og kjørte en kraftig E/V komp. på - 3.3 i det gjeldende lyset ble lukkerhastigheten da 1/8000. Derfor er mange områder helt mørke. Har justert ett nytt bilde i RAW converteren og gjort det så lyst jeg kan. Det ble ganske ok, og enda mer kaos :-) De andre bildene er ikke justert. Hva nå?

  SvarSlett
 3. Hei igjen, glemte å svar på spørsmålet ditt - ja jeg så dine andebilder. Liker slike bilder som er litt utenom det vanlige:-) Du treffer godt syntes jeg. Mulig det er du som ga meg inspirasjon til min vri :-) G

  SvarSlett
 4. Etter å ha sett begge versjonene mener jeg at min første kommentar ganske riktig var på jordet... :-)
  Den lyse versjonen ble helt grei, men ikke så mye mer egentlig. Kaoset er enda litt mer komplett enn de to første bildene da. Men dine originale versjoner treffer bedre på stemningen. Akkurat hva som mangler er ikke så lett å sette fingeren på, men det er mer snert og spenst i de mørke versjonene.
  Et alternativ til en lignende situasjon er vel å kompensere lite eller ingenting i forhold til lysmåleren, kanskje man må over på pluss i stedet.
  Det gjør jo ikke noe om bildet er ganske kraftig utbrent hvis det kler motivet eller uttrykket man ønsker. I utgangspunktet er vel gjengrodde, mørke partier like "galt"? Det er i hvertfall slik jeg tenker ang. bilder som ikke er rene artsdokumentasjoner. Det er ofte ved å strekke/bryte reglene at man kan få bilder som skiller seg litt ut fra mengden.

  SvarSlett
 5. Hei, tror kanskje den siste versjonen kunne gjort seg bedre med en beskjæring av den blanke vannflata i forgrunnen. Skal prøve det tror jeg :-) Takk for kritikken, jeg er enig i at strekking av "reglene" er spennende. Selv foretrekker jeg i størst mulig grad å gjøre jobben (strekkingen) med kameraet og helst ikke i fotoshop. En overeksponert verjon kunne nok vært interessant her og det skal jeg forsøke neste gang. Takk skal du ha! Mvh G

  SvarSlett