torsdag 11. mars 2010

Søppel

Hva får folk til å bare legge igjen søppel når innholdet er oppbrukt? For bare noen dager siden så vi her på bloggen det tragiske som skjedde med en Kattugle innsurret i fiskesene. I dag tok jeg en liten tur ut for og pilke. Midt på isen sto restene etter helgens friluftsutflukt med familien. En engangs grill ( gud forby oppfinnelsen ) og ei halv pølsepakke. Store og små fotspor vitner om at de små har vært med på tur - gratulerer med barneoppdragelsen!

Den som har vært på Kalvjsøvannet på Lunner kan jo ta seg en tur og rydde opp - forresten det har jeg gjort!


Bildet er tatt med Nokia Mobiltelefon

2 kommentarer:

 1. Bra illustrasjon til et problem som bare blir større, så vidt jeg kan se. Det er ingen unnskylding for å la søppel ligge igjen i naturen, og enda værre er det hvis små barn lærer at "sånn gjør vi med søpla vår!". Det er jo enkelt å bare tråkke det ned i snøen... Vips, så er det borte!

  Har sjøl et ganske blandet forhold til engangsgrill, for å si det forsiktig. Har ikke tall på alle de gangene jeg har funnet slikt i naturen, både over og under vann. Og da ofte med resten av pølsebua liggende rundt. Det burde vært lov å tråkke de skyldige ned i pilkehullet og hive snø over! :-)

  De gangene jeg har brukt engangsgrill har den alltid blitt med hjem igjen. Det følger jo stort sett med pose til å bære den i. Og vinterstid kan man bare sparke den full av snø så blir den fort kald. Så, ingen unnskyldning for å la den bli igjen.
  Kanskje et totalforbud er veien å gå på sikt. Eller en panteordning som gjør at folk tar den med til et godkjent retursted? Foreslår pant på kr. 200,-
  Noen høyere? ;-)

  SvarSlett
 2. Hei, er dessverre redd for at totalforbud er det som gjelder her. ..

  SvarSlett